Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Kjøtt / Melon- og fetaostsalat med spekeskinke
  • Melon- og fetaostsalat med spekeskinke

Melon- og fetaostsalat med spekeskinke

Vannmelon, rødløk og en god salt fetaost. Ja, du tror det ikke før du har smakt det - nydelig. Server god spekeskinke ved siden av.
Enkel
Energi 135.8 kcal
Protein 12.1 g
Fett 6.4 g
Karbohydrater 4.5 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 30.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 6.4 mg
Vitamin B1 0.5 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 6.2 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 6.5 µg
Fosfor 99.8 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.7 mg
Magnesium 17.2 mg
Niacin 2.3 mg
Selen 5.6 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 1 kg vannmelon
  • 250 g fetaost
  • 1 stk rødløk
  • ½ stk sitron
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ dl frisk mynte
  • 600 g spekeskinke

Fremgangsmåte

Del vannmelon i biter og fjern skall og stener.

Skjær fetaosten i terninger og rødløken i tynne strimler.

Bland sammen melon, ost og løk. Tilsett saften av den halve sitronen. Krydre etter smak og pynt med mynte.

Serveres med spekeskinke.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.