Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Kjøtt / Pølsehorn
  • Pølsehorn

Pølsehorn

Pølser passer til mye. Disse er innbakte, og smaker ekstra godt med krydderost.
Middels
Energi 254.9 kcal
Protein 11.2 g
Fett 11.1 g
Karbohydrater 26.7 g
Fiber 1.8 g
Kalsium 95.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 38.5 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 12.2 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 40.1 µg
Fosfor 147.6 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 20.7 mg
Niacin 1.9 mg
Selen 4.4 µg
Sink 1.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 24 stk
  • 50 g meierismør
  • 5 dl melk (lett- eller ekstra lett melk)
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 2 dl sammalt hvete, fin eller grov
  • ca 1.1 l hvetemel
  • Fyll:
  • 24 skive gulost , norvegia eller annen ost
  • 100 g ferdig stekt løk
  • 24 stk grillpølse
  • sammenvispet egg og revet ost

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett resten av væsken, salt, sammalt hvete og det meste av hvetemelet.
Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen. Dryss på litt mel, dekk til med plast og etterhev i ca 30 minutter. 


Del deigen i 3 like leiver og kjevle hver leiv ut til runding. Skjær ut i 8 trekanter.
Legg en osteskive på hver og dryss over stekt løk og legg på en pølse før de rulles sammen til horn. Tilsett gjerne ketchup og sennep før du ruller hornet sammen.
Etterhev ca 20 minutter.

 

Pensle med egg eller melk og stek de fylte hornene i ovnen på 225 °C i ca 15 minutter.

Du kan også steke pølsene på grillen. Start på indirekte varme. Gi pølsene nok tid til å bli gjennomvarme. Flytt pølsene etter hvert over til direkte varme hvis du ønsker å gi dem mer farge og grill striper.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.