Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Melkeretter/grøter / Melkeringe / Rømmekolle
  • Melkeringe / Rømmekolle

Melkeringe / Rømmekolle

Melkeringe er et syrnet melkeprodukt som passer ypperlig som dessert eller et mellommåltid. Melkeringe spises naturell eller serveres med kavring eller flatbrød og eventuelt sukker og kanel.
Enkel
Energi 62.9 kcal
Protein 3.3 g
Fett 3.5 g
Karbohydrater 4.5 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 115.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 34.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 5.5 µg
Fosfor 90.0 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.9 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 1.0 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 l helmelk
  • 1 dl kulturmelk

Fremgangsmåte

Varm melka nesten til kokepunktet og avkjøl den til ca. 25 °C.

Visp i kulturmelken og hell blandingen i fire glasskåler eller dype tallerkener. Dekk til skålene og la dem stå i romtemperatur til melken er tykk, ca. 1 døgn.

Avkjøl melkeringene før servering.

Server melkeringene kalde med knuste kavringer og sukkerdryss.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.