Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Melkeretter/grøter / Skotske pannekaker med appelsinsmør
  • Skotske pannekaker med appelsinsmør

Skotske pannekaker med appelsinsmør

Pannekaker er alltid godt. Prøv disse til kaffen eller som dessert med appelsinsmør som er frisk og velsmakende. Server gjerne med litt pisket krem ved siden av.
Enkel
Energi 286.4 kcal
Protein 4.8 g
Fett 16.8 g
Karbohydrater 28.9 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 57.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 2.1 µg
Tilsatt sukker 8.1 g
Vitamin A 235.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 7.4 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 14.2 µg
Fosfor 172.3 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 14.7 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 2.7 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • Appelsinsmør:
  • 175 g romtemperet smør
  • 3 ss melis
  • 1 stk appelsin , revet skal
  • 2 ss appelsinsaft
  • Pannekakerøre:
  • 230 g hvetemel
  • 3 ½ ts bakepulver
  • 2 ss sukker
  • ¼ ts salt
  • 1 stk egg
  • 2 ½ dl melk

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til appelsinsmøret i en bolle og visp det lyst og luftig med en kjøkkenmaskin eller for hånd. Sett smøret kaldt mens pannekakene lages.


Pannekaker:
Ha hvetemel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Det skal bli en tykk røre.

Varm en teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter. Når røren begynner å stivne/boble på overflaten snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på å ikke har for sterk varme på platen, slik at pannekakene blir rå inni.

Hold pannekakene varme i en ildfast form på 100°C i stekeovnen, mens du steker opp alle.

Server med appelsinsmør.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.