Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Melkeretter/grøter / Tykke pannekaker
  • Tykke pannekaker

Tykke pannekaker

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag mat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.
Enkel
Energi 235.1 kcal
Protein 6.4 g
Fett 12.5 g
Karbohydrater 24.3 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 72.8 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 2.0 µg
Tilsatt sukker 5.7 g
Vitamin A 178.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 20.5 µg
Fosfor 212.6 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 15.5 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 5.5 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • 1 dl melk
  • 1 stk egg
  • 2 ss smeltet smør
  • smør til steking

Fremgangsmåte


Dette kan gjøres før turen:

Ha mel, sukker og salt i en bolle (ikke bakepulver). Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

Hell røren over i en beholder med lokk eller i en melkekartong som du teiper igjen. Ikke fyll beholderen helt full da røren sveller noe.

 
Dette gjøres på turen:
Rør inn bakepulver i den ferdig lagde røren eller lag røren fra bunnen av ute på tur.
 
Varm en teflonpanne eller et spann over bålet eller annen varmekilde og smelt litt smør. Hell i røre slik at det dekker bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når det dannes bobler på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.

Tips:
Pannekaker kan serveres både med salt og søtt.
 
Søtt: Friske bær, moste bananer, syltetøy eller honning
 
Salt: Spekeskinke og revet ost, skinke og ost, bacon og ost eller røkt laks

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.