Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Omeletter/eggeretter / Grove pannekaker med havregryn
  • Grove pannekaker med havregryn

Grove pannekaker med havregryn

Denne oppskriften er med havregryn som gir de grove pannekakene en ekstra god smak. Kan spises både varme og kalde.

Enkel
Energi 134.1 kcal
Protein 6.6 g
Fett 3.7 g
Karbohydrater 18.2 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 84.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 53.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 15.4 µg
Fosfor 117.4 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 16.8 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 3.8 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 18 stk
  • 4 stk egg
  • 2 ½ dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl lettkokt havregryn
  • 1 l ekstra lett melk
  • 3 ½ dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2 ss smeltet smør eller olje

Fremgangsmåte

Ha eggene i en bolle og pisk de lett sammen. Tilsett sammalt hvete og havregryn. Rør sammen. Spe med halve melkemengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper. Rør inn resten av melken og melet. Til slutt røres salt og smør inn i røren. Dekk til røren og la den stå å svelle i 30 min - 1 time.

Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider når den er ferdig. 

 

Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.



 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.