Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Osteretter / Millefeuilles a la Jarlsberg
  • Millefeuilles a la Jarlsberg

Millefeuilles a la Jarlsberg

Millefeuille er fransk og betyr 'tusen lag'. Beskrivelsen brukes om retter hvor man legger maten i flere lag. I land som Frankrike og USA blir Millefeuille som oftest brukt som navn på kaker som ligner Napoleonskake.

Middels
Energi 292.6 kcal
Protein 25.6 g
Fett 19.9 g
Karbohydrater 2.0 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 581.3 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 1.6 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 220.3 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 2.8 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 23.2 µg
Fosfor 456.9 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 3.6 mg
Magnesium 38.1 mg
Niacin 1.9 mg
Selen 11.7 µg
Sink 3.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(19) "soltørkede tomater"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 200 g jarlsberg , revet
  • 50 g parmesan , revet
  • 2 ts hvetemel
  • ½ ts pepper , knust
  • 1 glass soltørkede tomater
  • 8 skive spekeskinke (eller parmaskinke)
  • 50 g frisk basilikum

Fremgangsmåte

Bland ost, mel og pepper. Legg en stor skje av blandingen på en bakepapirkledd plate og stek gyllen og sprø på 210 °C i 10 - 12 minutter. Du trenger 12 ostemillefeuilles. Avkjøl.

Tomat, skinke og basilikumblader strimles.

Legg opp på tallerken:
Start med en sprø osteskive, legg på strimler av tomat, skinke og basilikum, deretter en ostemillefeuilles og en nytt lag med fyll. Avslutt med millefeuilles.
 
Ringle over litt olivenolje ved servering.
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.