Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Osteretter / Ostepai med spinat
  • Ostepai med spinat

Ostepai med spinat

Spinat passer utmerket i pai. Prøv selv!
Middels
Energi 158.2 kcal
Protein 9.1 g
Fett 8.3 g
Karbohydrater 11.4 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 175.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 177.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 7.5 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 58.4 µg
Fosfor 177.2 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 1.1 mg
Magnesium 33.6 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 5.9 µg
Sink 1.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(19) "soltørkede tomater"

Ingredienser

Porsjoner 6
  • Paibunn
  • 150 g meierismør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss kaldt vann
  • Fyll
  • 250 g frisk frisk spinat
  • 1 stk rødløk , i ringer
  • 2 ss meierismør
  • 4 stk egg
  • 2 ½ dl melk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 50 g sorte oliven
  • 100 g soltørkede tomater
  • 200 g revet jarlsberg , vellagret sveitser eller Norvegia kan brukes

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprosessor. Ha i vann og bland alt sammen. Forstek bunnen i en paiform (26 cm i diameter) i stekeovnen på 200 °C i ca 15 minutter til forsteking av skallet.


Fres spinat og løk i stekepanne i smør og ha dette i paiskallet. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten. Legg på oliven og finhakkede tomater. Dryss over revet ost.


Stek paien i ovnen på 200 °C i ca 40 minutter og server den lunken med en god salat til.


  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.