Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Osteretter / Poteter og squash med ost og urter
  • Poteter og squash med ost og urter

Poteter og squash med ost og urter

Gratinert potet og squash med ost passer perfekt til kjøtt eller fisk, eller kan servers som en enkel forrett eller til lunsj.

Enkel
Energi 192.9 kcal
Protein 6.7 g
Fett 15.3 g
Karbohydrater 7.1 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 167.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 197.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 11.7 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 27.8 µg
Fosfor 151.6 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 27.5 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 2.6 µg
Sink 1.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 1 stk potet
  • ¼ stk grønn squash
  • 2 ss meierismør
  • 50 g jarlsberg , Norvegia eller Sveitser, revet
  • frisk eller tørket timian

Fremgangsmåte

Vask og skjær poteter i tynne skiver. Har du ikke squash, kan du bruke bare poteter. Squash skjæres også i tynne skiver.

Legg skiver av potet og squash i ring på tallerken. Pensle med smør og dryss over ost og urter.

Stek i ovnen ved 200 °C i ca 15 minutter. Server som en liten forrett eller lunsjrett.

 



  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.