Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Osteretter / Potetform med ost
  • Potetform med ost

Potetform med ost

Enkel
Energi 138.8 kcal
Protein 5.3 g
Fett 7.9 g
Karbohydrater 10.8 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 101.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 101.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 9.4 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 23.0 µg
Fosfor 126.2 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 28.2 mg
Niacin 1.1 mg
Selen 3.2 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 kg potet
  • 3 stk egg
  • 150 g revet jarlsberg eller annen ost
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl frisk frisk kruspersille , purre, gressløk e.l., finhakket
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss meierismør
  • salt, pepper og litt kajennepepper

Fremgangsmåte

Vask og skrell potetene, del dem i skiver.

Visp sammen egg, ost, fløte, urter og presset hvitløk. Dryss på salt og pepper. Legg potetene i en stor ildfast form og hell blandingen over. Stek retten i ovnen ved 200 grader i ca. 1 1/2 time. Server den til kjøtt eller fisk.

Denne potetformen kan brukes både varm og lunken. Det er lettere å skjære av den hvis den får "hvile" ca.15 minutter etter at den er stekt.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.