Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Osteretter / Salat med fetaost og cottage cheese-pesto
  • Salat med fetaost og cottage cheese-pesto

Salat med fetaost og cottage cheese-pesto

Enklere kan det vel ikke bli? Deilig som middag eller mellommåltid alene eller som tilbehør til en større middag.
Enkel
Energi 76.7 kcal
Protein 6.3 g
Fett 2.4 g
Karbohydrater 6.0 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 22.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 70.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 10.0 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 16.8 µg
Fosfor 65.3 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 14.3 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 1.2 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 l salatblad
  • 10 g sorte oliven
  • 1 stk rødløk
  • 8 stk tomat
  • 2 stk gulrot
  • 2 dl sukkererter
  • 12 skive kokt skinke
  • 40 g fetaost
  • 300 g cottage cheese
  • 2 ts pesto
  • 4 skive brød el. rundstykker

Fremgangsmåte

Bland salat, grønnsaker, skinke og fetaost. Rør cottage cheese og pesto sammen.

Server med grove rundstykker.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.