Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Ovnsretter/gratenger / Auberginegrateng
  • Auberginegrateng

Auberginegrateng

Hva med en vegetarrett laget av aubergine?
Middels
Energi 86.6 kcal
Protein 2.4 g
Fett 6.6 g
Karbohydrater 3.7 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 52.3 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 79.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.5 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 10.3 µg
Fosfor 48.1 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.4 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl jarlsberg revet
  • 400 g aubergine
  • ½ ts salt
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • ½ stk grønnsakbuljong (terning)

Fremgangsmåte

Hell fløten i en kjele, ha i ost og sett den på svak varme slik at osten smelter.

Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem ut på kjøkkenpapir. Dryss over salt på auberginskivene for å trekke ut væske.

Skrell og hakk løken og hvitløken.

Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og grønnsaksbuljong. La sausen koke i ca. 5 minutter.

Tørk av auberginskivene med et kjøkkenpapir og stek dem gylne i smør i en stekepanne.

Legg auberginskiver og tomatsaus lagvis i en smurt ildfast form og hell over tykk ostesaus på toppen. Gratineres midt i ovnen ved 225ºC i 25 minutter.

 

Tips: Kan spises som en selvstendig rett med brød til. Kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk i stedet for poteter.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.