• Enkel lasagne

Enkel lasagne

Lag en enkel variant av den italiensk favorittretten Lasagne. Litt raskere å lage, men garantert god på smak.
Middels
Energi 183.2 kcal
Protein 9.7 g
Fett 10.1 g
Karbohydrater 12.8 g
Fiber 0.1 g
Kalsium 125.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 74.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 1.9 µg
Fosfor 116.3 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.2 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 2.9 µg
Sink 1.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 250 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 5 dl ferdig pastasaus
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl matfløte
  • 200 g revet gulost , gjerne ferdig gratineringsost
  • 6 stk lasagneplater

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeig i en varm panne. Tilsett pastasausen sammen med tomatpuré og la trekke i noen minutter. Ha i matfløte og kok litt til før du trekker pannen av platen og blander inn det meste av gratineringsosten. Smak på sausen om den er passe krydret, tilsett eventuelt litt mer krydder etter ønske.

Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en avlang ildfastform til formen er full. Dryss resten av osten over og sett formen i ovnen. Stek i stekeovnen ved 180 °C i ca 45 minutter. som anvist. La lasagnen stå noen minutter slik at den får satt seg litt før du begynner å forsyne deg av den.

 

Tips: Det smaker deilig med salat og hvitløksbrød ved siden av.

 

 


  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.