Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Ovnsretter/gratenger / Gratinert blomkål
  • Gratinert blomkål

Gratinert blomkål

Lett lunsj eller som tilbehør til kjøtt og fisk.
Enkel
Energi 78.6 kcal
Protein 7.5 g
Fett 4.3 g
Karbohydrater 2.4 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 120.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.2 g
Vitamin A 42.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 29.4 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 34.7 µg
Fosfor 137.8 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 16.6 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.4 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 stk blomkål
  • 2 dl cottage cheese
  • 1 dl lettmelk
  • 2 ts sennep
  • 2 dl jarlsberg revet

Fremgangsmåte

Del blomkålhodet i buketter og kok dem knapt møre i lettsaltet vann. Ta dem opp og legg dem i et ildfast fat.

Mos cottage cheese så den blir glatt. Rør inn melk, sennep og halvparten av den revne osten. Hell sausen over blomkålbukettene og dryss resten av osten over.

Gratiner blomkålen høyt i ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter, til den blir brunflekket.

Server gratinert blomkål som en lett lunsj eller kveldsrett med brød til, eller som tilbehør til spekemat eller stekt kjøtt.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.