Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Ovnsretter/gratenger / Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig
  • Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig

    Vil du lage noe annet enn Lasagne, prøv denne.  

Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig

Dette er en pastarett som vil gå retthjem hos både liten og stor.
Middels
Energi 147.5 kcal
Protein 11.6 g
Fett 4.7 g
Karbohydrater 13.9 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 67.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 57.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 10.1 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 13.4 µg
Fosfor 138.6 mg
Jern 1.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 22.6 mg
Niacin 2.0 mg
Selen 5.1 µg
Sink 1.9 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 400 g spagetti
  • 2 stk eggehvite
  • 3 ss smør
  • 1 stk stor løk
  • 2 båt hvitløk
  • 800 g karbonadedeig
  • ½ dl rødvin
  • 1 dl pasta tomatsaus
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket timian
  • 1 stk rød paprika
  • 4 stk tomat
  • 2 ss bladpersille , finhakket
  • nykvernet salt og pepper
  • Ostesaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk (Lett- eller helmelk
  • 2 stk eggeplomme
  • 120 g cheddar ost (eller annen vellagret ost)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ºC.
Kok spagettien ”al dente” i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpiskede eggehviter.

Mens pastaen koker varmes halve mengden smør i en stekepanne. Stek karbonadedeigen over sterk varme til den er godt brunet. Tilsett resten av smøret i en kjele og stek finhakket løk og hvitløk over middels varme til løken er blank og myk. 

Tilsett den stekte karbonadedeigen, vin, pastasaus, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i kjelen. La det hele surre ved svak varme under lok i ca. 10 minutter. Rør om av og til. Tilsett finhakket frisk persille og ta sausen av varmen. Smak til med salt og pepper.


Ostesaus:
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med varm melk under stadig omrøring. La sausen småkoke, under stadig omrøring, ved sak varme i ca. 5 minutter. La sausen avkjøles litt og tilsett lettpiskede eggeplommer og revet ost.

Legg halvparten av spagettien i en dyp smurt ildfast form. Hell kjøttsausen over spagettien og legg den resterende delen av spagettien på toppen. Fordel til slutt ostesausen på toppen.

Stek retten i 40 minutter.
Serveres gjerne med en grønnsalat og dressing.
 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.