• Skinkegrateng

Skinkegrateng

En enkel hverdagsrett. Lett å lage, lett å like.
Enkel
Energi 124.7 kcal
Protein 8.5 g
Fett 5.0 g
Karbohydrater 10.8 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 85.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 86.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 19.5 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 22.1 µg
Fosfor 103.9 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.8 mg
Magnesium 18.2 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 3.2 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 4 dl makaroni
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk grønn squash
  • 2 ss smør
  • 300 g kokt skinke
  • 2 stk egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 100 g jarlsberg revet

Fremgangsmåte

Kok makaronien i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken.

Skjær paprika, løk og squash i små biter og fres grønsakene i smør med litt salt og pepper.

Bland makaronien, grønnsakene og skinken i en smurt ildfast form.

Visp egg, melk og krydder sammen og hell det over blandingen i formen. Dryss revet ost på toppen.

 

Stek i ovnen ved 200° C i 20 minutter til gratengen er stivnet og har fått gylden farge.

Server med litt tomatsaus og grønn salat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.