Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Ostepai med bacon
  • Ostepai med bacon

Ostepai med bacon

Enkelt og godt! Ost og bacon i en smakfull pai. En grønn salat og du har det komplette måltid.
Middels
Energi 306.9 kcal
Protein 11.8 g
Fett 23.3 g
Karbohydrater 12.4 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 195.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.9 µg
Vitamin D 1.7 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 257.6 mg
Vitamin B1 0.2 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.5 mg
Vitamin E 1.7 mg
Folat 21.7 µg
Fosfor 214.6 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 17.6 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 7.0 µg
Sink 1.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • Paibunn
  • 125 g meierismør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann
  • Fyll
  • 150 g bacon , i biter
  • 4 stk egg
  • 2 ½ dl matfløte
  • 2 ss frisk gressløk , finklippet
  • 250 g revet jarlsberg eller annen hvit ost

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt ca 30 minutter.

Trykk deigen ut i en smurt paiform på ca 24 cm i diameter (til en pai på 6-8 porsjoner). Stek bunnen i stekeovnen ved 200 °C i ca 15 minutter for bunnen.

Sprøstek baconbitene. Bland egg, fløte, gressløk og litt pepper. Dryss osten i paibunnen og hell eggeblandingen over. Dryss bacon på toppen. Stek paien videre i stekeovnen ved 180 °C i ca 20 minutter til eggeblandingen er stivnet.

Server paien lunken med en frisk salat ved siden av.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.