Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Ostepai med salat
  • Ostepai med salat

Ostepai med salat

En deilig festpai og til hverdags hvis du har litt god tid.
Middels
Energi 201.2 kcal
Protein 9.9 g
Fett 13.3 g
Karbohydrater 9.7 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 164.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 194.5 mg
Vitamin B1 0.2 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 15.7 mg
Vitamin E 1.8 mg
Folat 29.4 µg
Fosfor 177.6 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.5 mg
Magnesium 19.4 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 6.1 µg
Sink 1.2 mg

Ukobla ingrediens:
string(27) "stilkselleri (stangselleri)"

Ingredienser

Porsjoner 6
  • Pai
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 100 g meierismør
  • ca 3 ss vann
  • 3 stk egg
  • 2 ½ dl lettmelk
  • 200 g revet edamer eller annen hvit ost
  • ½ ts salt
  • 1 krm nymalt pepper
  • Salat og dressing
  • 1 ss vann
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss olje
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymalt pepper
  • 1 stk rød paprika
  • ca 2 dl stilkselleri (stangselleri)
  • 4 stk vårløk , finsnittet
  • 2 stk tomat
  • 50 g ruccola og annen salat i blanding
  • ca 100 g spekeskinke eller annen spekemat

Fremgangsmåte

Bland smør og mel, gjerne i foodprosessor, til en grynet masse. Tilsett vann og arbeid deigen raskt sammen. Trykk deigen ut i en form på 22–24 cm i diameter (til en pai på 6-8 porsjoner). Prikk den med gaffel og la den stå og hvile i kjøleskap ca 30 minutter.

Forstek paiskallet i ovnen ved 200 °C ca 10 minutter. Visp sammen egg, melk, ost, salt og pepper. Hell osteblandingen i paiskallet, og stek paien ferdig, ca 20 minutter.


Salat
Bland vann, eddik og olje sammen med salt og pepper til en dressing. Rens og skjær paprikaen i strimler, sellerien i biter, og finsnitt vårløken. Del tomatene i to.

Grovstrimle salaten og strø den på paien, som kan serveres lun eller kald. Legg det andre oppå og drypp dressingen over. Rull sammen skinkeskivene og legg dem på salaten rett før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.