Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Pai med løk, timian og ost
  • Pai med løk, timian og ost

Pai med løk, timian og ost

Disse små løkpaiene smelter i munnen. Ikke tar de lang tid å lage, så her får kokken mye skryt for lite arbeid.
Middels
Energi 212.3 kcal
Protein 2.8 g
Fett 16.3 g
Karbohydrater 13.4 g
Fiber 1.9 g
Kalsium 22.6 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 1.6 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 228.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 6.1 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 13.6 µg
Fosfor 48.6 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 1.5 mg
Magnesium 15.4 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk naturell"

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 40 g smør
  • 500 g finhakket løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 krm pepper
  • 4 plate tint butterdeig
  • 200 g snøfrisk naturell

Fremgangsmåte

Smelt smør over middels varme og stek løk, hvitløk og timian i 15-20 minutter til alt er mørt og gyllent. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.

 

Legg deigen på en melet flate og kjevle hver plate til 20 x 10 cm, beskjær kantene. Skjær rektangelet i to på langs slik at bitene blir ca 10 x 10 cm.

Fordel løkblandingen i butterdeigsrektanglene, men etterlat en smal kant ytterst. Fordel osten i midten av hver firkant. En liten spiseskje er nok.

Legg paiene på en bakeplate og stek i forvarmet ovn på 220 °C i 12-15 minutter, til de er hevet og osten er gyllen. Avkjøl litt og server lune.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.