Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Paier/terter / Slankerens pai med grønnsaker
  • Slankerens pai med grønnsaker

Slankerens pai med grønnsaker

Sunn og god!
Middels
Energi 128.5 kcal
Protein 8.3 g
Fett 6.8 g
Karbohydrater 8.0 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 94.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 0.2 g
Vitamin A 100.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 10.5 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 39.6 µg
Fosfor 155.0 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.6 mg
Magnesium 18.5 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 4.5 µg
Sink 0.8 mg

Ukobla ingrediens:
string(17) "revet muskatnøtt"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 dl hvetemel (halvparten kan erstattes med grovt hvetemel)
  • 60 g meierismør
  • 1 dl cottage cheese
  • Fyll
  • 150 g brokkoli , i små buketter
  • 150 g sopp , i skiver
  • 250 g purre , finsnittet
  • 2 ss meierismør
  • 3 stk egg
  • 1 dl lettrømme eller yoghurt naturell
  • 3 dl cottage cheese
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts revet muskatnøtt
  • ¼ ts kajennepepper
  • 2 ss sennep
  • 2 dl lettere jarlsberg , revet

Fremgangsmåte

Bland sammen alt til bunnen i en foodprsessor. La deigen hvile i kjøleskapet ca 30 minutter.

Kjevle ut deigen og kle en rund form, ca 22-24 cm i diameter (til en pai på 4-8 porsjoner).

Prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen i stekeovnen ved 225 °C i ca 10 minutter, til den er sprø og gyllen.

Surr grønnsakene i smør i en kjele til de er blanke og soppen har "falt sammen". 

Bland sammen egg, rømme/yoghurt, cottage cheese/kvarg og krydder. Smør sennep på paiskallet og dryss osten over. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen.

Stek paien videre på 180 °C i ca 30 minutter, og server den varm med en grønn salat til.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.