Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Pizza/pasta / Conchiglie med ørret i sitronsaus
  • Conchiglie med ørret i sitronsaus

Conchiglie med ørret i sitronsaus

Denne pastaretten med laks eller ørret er rask og meget enkel å lage. Sitronsausen gir den et frisk uttrykk og med en grønn salat som tilbehør blir det et fullverdig måltid.

Enkel
Energi 234.3 kcal
Protein 8.7 g
Fett 13.1 g
Karbohydrater 19.4 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 43.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 152.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 6.8 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 17.3 µg
Fosfor 71.9 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 18.2 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 1.9 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 400 g laksefilet eller ørretfilet
  • 4 ss smør
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl lettmelk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 stk sitron
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 6 stk vårløk
  • 4 ss bladpersille , finhakket
  • 400 g pastaskjell

Fremgangsmåte

Skjær ørret-/laksefileten i terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun fiskefilet i to omganger ved middels varme. Sett fisken til side.

Finhakk hvitløken og snitt vårløken. La det surre på svak varme i ca 2  minutter. Tilsett hvetemel under omrøring.

Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og kremfløte. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 2 minutter under forsiktig omrøring.

Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen. Server med en grønn salat.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.