Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Pizza/pasta / Farfelle i fløtesaus med scampi
  • Farfelle i fløtesaus med scampi

Farfelle i fløtesaus med scampi

Dette er en enkel og rask pastarett å ty til hvis man har litt dårlig tid. Scampiene tines raskt i kaldt vann og i løpet av 20 minutter har du middagen på bordet.
Enkel
Energi 223.6 kcal
Protein 11.8 g
Fett 8.9 g
Karbohydrater 22.8 g
Fiber 2.0 g
Kalsium 48.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.4 µg
Vitamin D 1.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 128.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 6.1 mg
Vitamin E 1.9 mg
Folat 24.4 µg
Fosfor 121.4 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 34.5 mg
Niacin 1.5 mg
Selen 11.0 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g rå scampi
  • 2 ss smør
  • 6 stk vårløk
  • 2 båt hvitløk
  • 200 g dypfryste erter
  • 3 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • 2 ss bladpersille , finhakket
  • 500 g pastasløyfer

Fremgangsmåte

Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen og fjern den sorte strengen.

Varm litt av smøret i en stekepanne. Stek scampiene ved middelsvarme i to til tre minutter til de har skiftet farge. Sett scampiene til side.

Finhakk hvitløken og finsnitt vårløken. Surr det hele sammen med ertene i resten av smøret i en kjele ved middels varme under omrøring i ca 2 minutter. Tilsett kremfløte og la det hele stå å småkoke til sausen begynner å tykne. Ha scampiene tilbake i sausen og la det stå og surre i ytterligere 1 minutt. Smak til med salt og pepper.                               

Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen. Serveres med et dryss hakket persille.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.