Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Pizza/pasta / Fettuccini med kylling og sjampinjongsaus
  • Fettuccini med kylling og sjampinjongsaus

Fettuccini med kylling og sjampinjongsaus

Dette er en pastarett som er rask å lage og som har en smakfull kremsaus. Retten passer både som en smårett og som en hovedrett.
Enkel
Energi 165.0 kcal
Protein 10.6 g
Fett 9.5 g
Karbohydrater 9.0 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 39.8 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 116.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 2.3 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 19.5 µg
Fosfor 145.8 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 20.2 mg
Niacin 5.7 mg
Selen 4.8 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 ss smør
  • 2 skive bacon
  • 1 båt hvitløk
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 1 cl hvitvin kan erstattes med eplejuice
  • 2 dl kremfløte
  • 4 stk vårløk
  • 400 g båndspagetti (fettuccine)
  • 30 g parmesan , revet

Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i tynne strimler. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side.

Skjær baconet og sjampinjongen i skiver og finhakk hvitløken. Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca 2 minutter.

Tilsett vinen og la den koke inn til halv mengde. Rør inn kremfløte, finsnittet vårløk og kyllingkjøttet og kok opp. La det hele småkoke i to minutter. Smak til med salt og pepper.

Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen.

Dryss over nyrevet parmesan og server med en grønn salat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.