• Lasagne

Lasagne

Opprinnelig fra Italia, men nesten like vanlig nå i det norske kjøkken. Lag den selv fra bunnen av og sett ditt eget preg på retten.

Middels
Energi 176.2 kcal
Protein 9.8 g
Fett 8.0 g
Karbohydrater 15.9 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 99.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 60.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.6 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 5.0 µg
Fosfor 110.1 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.6 mg
Magnesium 12.0 mg
Niacin 1.1 mg
Selen 2.8 µg
Sink 1.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 12 stk lasagneplater
  • Kjøttsaus
  • 2 stk løk
  • 2 ss meierismør
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts tørket oregano
  • ½ ts tørket basilikum
  • 400 g hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • Ostesaus
  • 3 ss meierismør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 200 g revet gulost

Fremgangsmåte

Grovhakk løken og fres den i smør i en gryte. Tilsett kjøttdeigen og smuldre den med gaffel. La blandingen steke til kjøttdeigen er lett brunet.

Tilsett salt, pepper, oregano, basilikum, tomater og tomatpuré. La alt koke til en tykk saus. Sett gryten til side.


Smelt smøret til ostesaus, tilsett melet. Spe med melken og la sausen få et oppkok.

Smelt osten (hold av litt til gratinering) i den varme sausen.


Legg lagvis i ildfast form ca 1 ½ l (til en lasagne på 6-8 porsjoner). Legg to lag med kjøttsaus og lasagneplater. Hell ostesausen over. Dryss litt revet ost på toppen. Stek retten i stekeovn ved 200 °C i ca 30 minutter. Server den med salat til.

 



  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.