Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Pizza/pasta / Pasta fra Middelhavet
  • Pasta fra Middelhavet

Pasta fra Middelhavet

En pastarett inspirert av de karakteristiske smakene fra områdene rundt Middelhavet.
Enkel
Energi 278.0 kcal
Protein 11.2 g
Fett 7.8 g
Karbohydrater 32.4 g
Fiber 2.3 g
Kalsium 16.5 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 0.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 6.3 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 9.0 µg
Fosfor 82.1 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 2.0 mg
Magnesium 25.6 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 2.8 µg
Sink 0.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 stk sitron
  • 1 ss frisk mynte , hakket
  • ½ dl olivenolje
  • ½ ts salt
  • 1 krm grovmalt, sort pepper
  • 300 g pasta
  • 200 g fetaost , i terninger
  • 2 dl sorte oliven , gjerne med kjerne
  • ruccolasalat

Fremgangsmåte

Riv sitronskall i fine strimler. Pass på slik at det hvite ikke kommer med, for da blir oljen besk.

Bland sitronskall, mynte, olivenolje, salt og pepper.

Kok pastaen som anvist på pakken. Fordel oljeblandingen over pastaen. Server med feta, oliven og ruccola. Litt brød smaker også godt til.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.