Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Pizza/pasta / Snurrepizza - pizzasnurrer
  • Snurrepizza - pizzasnurrer

Snurrepizza - pizzasnurrer

Porsjonspizza med ost og skinke - en vinner i barnebursdag! Hvis de lages på forhånd og fryses ned, blir jobben mindre på selve dagen.
Middels
Energi 217.2 kcal
Protein 10.1 g
Fett 8.0 g
Karbohydrater 24.0 g
Fiber 3.7 g
Kalsium 126.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.5 g
Vitamin A 64.9 mg
Vitamin B1 0.6 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 16.5 mg
Vitamin E 1.8 mg
Folat 97.9 µg
Fosfor 197.4 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 36.3 mg
Niacin 3.0 mg
Selen 4.2 µg
Sink 1.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 50 g gjær
  • 3 dl ekstra lett melk
  • ½ ts salt
  • 1 ss olje
  • 4 dl sammalt hvete, grov
  • 4 dl hvetemel
  • Fyll:
  • 3 ts pesto
  • 3 ss ketchup (evt pizzasaus eller tomatpuré)
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ss olje
  • 2 stk tomat
  • 100 g kjøttpølse eller kokt skinke, i terninger
  • 150 g revet gulost

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell litt over gjæren og rør til den er oppløst.

Tilsett resten av melken, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen og er smidig. Dryss litt mel over, dekk med plast og hev ca 1 time. 

Strø litt mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel, 25 x 40 cm.

Bland alle ingrediensene til fyllet, og smør det utover deigen.

Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i 12 like store biter. Plasser snurrene på et stekebrett eller sett de i en smurt langpanne.

Etterheves på et lunt sted i 40 minutter. Pensles om ønskelig med sammenvispet egg før steking. Stekes midt i ovnen på 200 °C i 20 minutter.

Tips: Kan fryses og tines opp igjen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.