Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Pizza/pasta / Spagetti med ostesaus og grønnsaker
  • Spagetti med ostesaus og grønnsaker

Spagetti med ostesaus og grønnsaker

Pasta er lett å lage og er god mat du kan nyte etter skoletid.
Enkel
Energi 113.8 kcal
Protein 5.1 g
Fett 3.6 g
Karbohydrater 14.9 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 88.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 39.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 4.6 µg
Fosfor 88.9 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 14.2 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 1.9 µg
Sink 0.6 mg

Ukobla ingrediens:
string(17) "revet muskatnøtt"

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 100 g spagetti
  • ca 300 g friske wokgrønnsaker (brokkoli, løk, paprika, gulrøtter)
  • Ostesaus
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl lettmelk
  • 1 dl revet gulost
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Kok spagetti som anvist på pakken.
Mens pastaen koker lager du ostesausen.
Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe med melken, litt om gangen. Rør sausen jevn mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca 5 minutter, rør av og til. Ta kjelen av platen og bland i gulosten. Smak til med salt, pepper og muskat.

Bruk friske eller dypfryste grønnsaker.
Bruker du friske grønnsaker må de renses, skylles og deles i biter.
Wok (steke raskt ved høy varme) grønnsakene i en stekepanne med høye kanter.
La stekepannen bli god og varm og tilsett smør og friske eller dypfryste grønnsaker.
Rør i grønnsakene under hele wokingen.

Tips:
Hvis du heller vil bruke makaroni, bruk 2 dl makaroni til 2 porsjoner (1 dl = 50 g).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.