Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Pizza/pasta / Tagliatelle med kalkun og fløtesaus
  • Tagliatelle med kalkun og fløtesaus

Tagliatelle med kalkun og fløtesaus

En rask og smakfull pastarett til hele familien.
Enkel
Energi 225.3 kcal
Protein 11.7 g
Fett 7.7 g
Karbohydrater 24.7 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 46.5 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 100.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 3.7 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 9.9 µg
Fosfor 87.4 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.7 mg
Magnesium 21.6 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 2.4 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g kalkunfilet
  • 4 ss hvetemel
  • ½ ts salt
  • 1 krm pepper
  • 60 g smør
  • 1 stk løk
  • 100 g sukkererter
  • 2 stk tomat
  • 1 ½ dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice)
  • ½ dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl kremfløte
  • salt, pepper
  • 600 g tagliatelle
  • 50 g parmesan , revet

Fremgangsmåte

Skjær kalkunkjøttet i tynne strimler. Vend kjøttstrimlene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side.

Skjær løken i skiver. Sukkerertene og tomatene skjæres i biter. Surr løk og tomat i resten av smøret ved middels varme, til løken er blank og myk. Hell vinen over og kok inn vinen til den er reduser til ca halv mengde.

Tilsett buljong og fløte. Kok opp og tilsett kalkunkjøttet og sukkerertene. Smak til med salt og pepper og la det hele stå og trekke i et par minutter til kjøttet er varmt.

Mens pastasausen lages, kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende og saltet vann. Vannet helles av, og pastaen blandes med pastasausen.

Dryss over nyrevet parmesan, og server med en grønn salat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.