Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Potetstappe med vri
  • Potetstappe med vri

Potetstappe med vri

Det tar ikke lenger tid å lage en skikkelig potetstappe enn å koke dem. Varier tilbehøret også til hverdagsmaten.
Enkel
Energi 51.9 kcal
Protein 1.2 g
Fett 1.6 g
Karbohydrater 7.8 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 18.4 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 18.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 6.1 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 9.6 µg
Fosfor 36.5 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 17.5 mg
Niacin 0.7 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 10 stk potet
  • 1 l vann
  • 3 båt hvitløk
  • 3 dl helmelk
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Skrell potetene, del de i biter og legg de i kokende vann sammen med hele hvitløksfedd. Kok det mørt, ca. 10 minutter. Slå av vannet og mos potetene. Tilsett melk, smør og krydder.Rør godt mens potetmosen får et oppkok.

 

Tips: Bytt ut hvitløk med 100 g sellerirot – nydelig til lam! Tilsett friske hakkede urter eller kokt brokkoli.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.