Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Salater / Baronens salat
  • Baronens salat

Baronens salat

Retter med varm chèvre er nydelig og denne salaten er intet unntak.
Enkel
Energi 115.2 kcal
Protein 3.2 g
Fett 10.2 g
Karbohydrater 2.0 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 60.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.1 g
Vitamin A 58.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 6.4 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 70.1 µg
Fosfor 77.6 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 37.7 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 2.8 µg
Sink 0.7 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 stk friséesalat
  • 100 g rossosalat
  • 100 g ruccola
  • 100 g valnøttkjerner
  • 150 g hvit geitost , f eks chèvre
  • Dressing:
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss vineddik
  • 1 ts sennep
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Fordel sprø salatblader og valnøttkjerner på store tallerkner. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.

Legg fire store skiver ost på bakepapir i stekeovnen på 275 °C, under grillen i 3 - 5 minutter, til osten har smeltet og begynner å bli gyllen. Legg osteskivene på salaten og hell dressingen over.

Tips: Varmt brød og smør smaker godt til.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.