Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Salater / Kylling og skinkesalat med kvarg
  • Kylling og skinkesalat med kvarg

Kylling og skinkesalat med kvarg

Salat er ikke bare salat. Med kylling, skinke og kesam er denne oppskriften både fyldig, smakfull og mettende.

Enkel
Energi 73.2 kcal
Protein 6.8 g
Fett 3.4 g
Karbohydrater 3.5 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 36.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 46.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 21.7 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 23.9 µg
Fosfor 41.9 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.9 mg
Magnesium 12.8 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 0.3 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 200 g salatkjøtt av kylling
  • 150 g kokt skinke
  • 4 ss bladpersille , finhakket
  • 1 stk lime , 1 ts revet limeskall
  • 2 ss limesaft
  • 1 båt hvitløk
  • 2 dl grønne erter (frosne)
  • 1 krm salt
  • 1 krm pepper , nykvernet
  • 100 g isbergsalat
  • 100 g ruccola
  • 100 g rød lollo salat
  • 2 stk gul paprika
  • 2 dl bønnespirer
  • 4 stk tomat

Fremgangsmåte

Ha kesam i en bolle (her kan du velge om du ønsker å benytte 1 % eller 8 % kesam eller en blanding av disse). Tilsett kyllingkjøtt kuttet i små biter og skinke kuttet i terninger. I tillegg tilsettes finhakket bladpersille, limeskall, limesaft, finhakket hvitløk og tinede grønne erter.

Bland det hele godt sammen og la det stå kaldt en stund, gjerne natten over slik at smakene får satt seg.

Før servering smakes kesamblandingen til med salt og pepper. Kesamblandingen serveres på en seng av diverse salater (f eks issalat, ruccola, rød lollo eller hjertesalat) med paprika, bønnespirer og tomat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.