Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Salater / Lett potetsalat
  • Lett potetsalat

Lett potetsalat

Enkel
Energi 84.1 kcal
Protein 3.0 g
Fett 2.2 g
Karbohydrater 12.3 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 44.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 30.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 9.3 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 16.0 µg
Fosfor 74.9 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.4 mg
Kopper 0.7 mg
Magnesium 28.4 mg
Niacin 1.1 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 300 g kvarg naturell (f.eks Kesam) eller cottage cheese
  • 1 dl lettmelk eller yoghurt naturell
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ts sennep
  • 750 g kokte potet
  • ½ dl frisk gressløk , finklippet
  • ½ dl purre , finsnittet

Fremgangsmåte

Bland kvarg eller cottage cheese ( kjørt jevn i fooodprocessor) med melk og krydder.

Tilsett potetterninger og krydderurter. Smak salaten til med litt sukker. Dette er en frisk, mager potetsalat som er ypperlig til pølser eller spekemat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.