Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Blomkålsuppe de Lux
  • Blomkålsuppe de Lux

Blomkålsuppe de Lux

Luksusvarianten av blomkålsupper hvor fløte og løyrom gjør susen!
Enkel
Energi 86.4 kcal
Protein 2.7 g
Fett 7.6 g
Karbohydrater 1.5 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 23.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.2 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 101.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 19.8 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 20.1 µg
Fosfor 48.6 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.5 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 6.1 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g blomkål
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 100 g løyrom
  • 2 ss tørket gressløk , finklippet

Fremgangsmåte

Skyll blomkålen og del den i buketter.

Kok opp kraft/buljong og legg i blomkålbukettene. Kok suppen på svak varme under lokk i 15 minutter.

Kjør suppen i en foodprosessor eller press den gjennom en sikt. Hell blomkålpuréen tilbake i kjelen igjen og tilsett fløten. Gi suppen et oppkok og smak til med salt (og evt hvit pepper).

Legg en teskje med løyrom i hver tallerken og dryss på finklippet gressløk.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.