Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Brokkolisuppe med reker
  • Brokkolisuppe med reker

Brokkolisuppe med reker

En kald suppe som smaker nydelig om sommeren.
Middels
Energi 73.0 kcal
Protein 5.8 g
Fett 3.5 g
Karbohydrater 4.1 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 62.2 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 45.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.9 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 7.1 µg
Fosfor 71.9 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 12.6 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 4.6 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 stk middels store potet
  • 300 g brokkoli
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) (terning + vann eller kraft)
  • 2 dl lettrømme
  • ½ krm kajennepepper
  • smakes til med ½ ts salt
  • Tilbehør:
  • 300 g rensede reker
  • 100 g lettkokt brokkoli
  • 2 stk baguette eller nyristet brød
  • 100 g vellagret ost

Fremgangsmåte

Skrell og skjær potetene i mindre biter. Skjær brokkolien i små buketter.

Kok poteter og brokkoli i buljongen i 10 - 15 minutter. Sil fra ca halvparten av buljongen og ta vare på den. Kjør resten i en foodprosessor til det blir en glatt puré.

Avkjøl puréen og bland i rømmen. Spe med resten av buljongen til en passe suppekonsistens. Smak til med kajennepepper og litt salt om nødvendig.

Sett suppen noen timer til kjøling før den serveres.

Legg rikelig med reker og lettkokte brokkolibuketter i hver suppetallerken, og server med brød og ost.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.