Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Fiskesuppe med ørret
  • Fiskesuppe med ørret

Fiskesuppe med ørret

Vi anbefaler og spise mere fisk både til pålegg og middag, fisk er sunt så prøv denne retten fylt opp med gode grønnsaker og viktige omega 3 fettsyrer.
Middels
Energi 68.9 kcal
Protein 2.5 g
Fett 3.4 g
Karbohydrater 5.5 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 59.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 75.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 10.9 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 19.8 µg
Fosfor 64.1 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.6 mg
Magnesium 12.4 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(6) "ørret"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 dl hvitvin
  • 4 dl fiskekraft
  • 6 dl helmelk
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk grønn paprika
  • 500 g ørret
  • 1 dl matfløte
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss frisk gressløk
  • 2 ss frisk basilikum
  • 4 skive brød

Fremgangsmåte

Smelt smøret, tilsett finkuttet sjalottløk og la det surre til løken blir gyllen.

Tilsett hvitvin (evt hvitvinseddik), fiskekraft og melk, og la det koke sammen i 5 minutter.

Skjær fennikkel, purre, gulrøtter og paprika i strimler. Del fisken i biter. La grønnsaker og fisk trekke sammen i suppen i 10 minutter.

Rør inn blanding av matfløte og eggeplomme. Smak til med salt og pepper, og ha i gressløk til slutt.

Pynt med små basilikumblader og servèr med godt brød til.  

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.