Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Fransk ostesuppe
  • Fransk ostesuppe

Fransk ostesuppe

Suppe er alltid lettvint og godt. Denne smaker herlig med blåmuggost. Server med nybakt grovt brød.

Enkel
Energi 85.6 kcal
Protein 2.4 g
Fett 6.3 g
Karbohydrater 4.6 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 50.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 88.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 5.3 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 10.8 µg
Fosfor 70.0 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.7 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 2.2 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk løk finhakket
  • 1 stk grønn paprika finhakket
  • 1 stk eple grovt revet
  • 2 ss smør
  • 1 ts karri
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 5 dl lettmelk
  • 200 g blåmuggost
  • 4 stk eggeplomme
  • 8 ss kremfløte
  • 100 g brødkrutonger

Fremgangsmåte

Fres alle grønnsakene i smør i en kjele sammen med karri. Spe med buljong/kraft og melk. La suppen koke i noen minutter.

Tilsett osten, delt i mindre biter og la den smelte ned i suppen. Varm opp suppen til oppunder kokepunktet. Suppen må ikke koke.

Smak den til med salt.

Visp sammen fløten og eggeplommene og hell det i suppen under omrøring.

Serveres med brødkrutonger og grønt krydder.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.