Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Kremet grønnsaksuppe med grønne linser
  • Kremet grønnsaksuppe med grønne linser

Kremet grønnsaksuppe med grønne linser

Dette er en sunn og god linsesuppe som garantert vil falle i smak. Server med godt brød.
Enkel
Energi 39.7 kcal
Protein 2.1 g
Fett 1.3 g
Karbohydrater 5.0 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 24.0 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 38.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 5.7 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 33.0 µg
Fosfor 41.2 mg
Jern 1.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.4 mg
Magnesium 10.7 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 0.6 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk gulrot
  • 450 g kinakål
  • 400 g tomat
  • 1 ss tørket timian
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ½ l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 200 g grønne linser
  • 5 dl vann
  • ½ ss maisstivelse (maizena)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 krm pepper

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele over middels varme og ha i finhakket løk og hvitløk. Tilsett gulrøttene som er delt i tynne skiver, og la det hele surre i 3 - 4 minutter under omrøring til løken begynner å bli myk.

Tilsett finsnittet kål, og la det surre videre i ca 2 minutter.

Tilsett hakkede tomater, timian og et laurbærblad, og hell så i kraften/buljongen. La det koke opp, reduser varmen, og la det trekke til grønnsakene er møre, ca 30 minutter.

Ha i mellomtiden linsene i en annen kjele sammen med vannet og det andre laurbærbladet. La det koke opp, reduser varmen, og la linsene trekke i ca 25 minutter til de er møre. Hell av vannet og sett linsene til side.

Når grønnsakene er møre tas laurbærbladet ut av kjelen og suppen kjøres til en jevn masse med en stavmikser eller i en blender.

Rør ut maisenna i matfløten og hell jevningen oppi suppen under omrøring. Tilsett de kokte linsene. Smak til med salt og nykvernet pepper og gi suppen et raskt oppkok. Øs suppen opp i varme boller og pynt med en skje ekstra lettrømme/rømmekolle.

Server suppen med flatbrød eller grovbrød.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.