Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Kremet soppsuppe
  • Kremet soppsuppe

Kremet soppsuppe

En nydelig smakfull suppe, som varmer. Dette er den ekte smaken av høst.
Enkel
Energi 66.0 kcal
Protein 1.0 g
Fett 6.0 g
Karbohydrater 1.6 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 15.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 102.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.4 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 8.5 µg
Fosfor 36.5 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 3.3 mg
Niacin 1.3 mg
Selen 4.6 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 350 g kantarell eller en blanding av forskjellige matsopper
  • 4 stk sjalottløk
  • 40 g smør
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte

Børst soppen ren og kutt den i små biter.

Rens løken og kutt den i små biter.

Smelt smøret i en stor kjele og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper. La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca 8 minutter.

Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter.

Tilsett fløten.

Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.