Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Krydret gulrotsuppe med linser
  • Krydret gulrotsuppe med linser

    Lag en smakfull grønnsaksuppe med linser 

Krydret gulrotsuppe med linser

En delikat og smakfull gulrotsuppe som egner seg til forrett og til lunsj.
Middels
Energi 60.2 kcal
Protein 3.1 g
Fett 1.8 g
Karbohydrater 7.0 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 55.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 138.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.4 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 8.1 µg
Fosfor 46.6 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.0 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 0.5 µg
Sink 0.2 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "rød chili"
Ukobla ingrediens:
string(15) "spisskummenfrø"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 stk rød chili (klasse 1)
  • 3 ts spisskummenfrø
  • 1 ss smør
  • 1 stk løk
  • 600 g gulrot
  • 2 ss smør
  • 140 g røde linser
  • 5 dl vann
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 7 dl lettmelk eller helmelk
  • salt og pepper
  • 2 ss frisk koriander , finhakket
  • 2 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.

Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.

Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.

Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.

Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.

Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.


Tips: Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.