Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Løksuppe
  • Løksuppe

Løksuppe

Rykende varm løksuppe til middag en hustrig høst- eller vinterkveld foran peisen....bare lukk øynene og drøm deg bort!
Enkel
Energi 125.9 kcal
Protein 5.0 g
Fett 6.3 g
Karbohydrater 8.7 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 137.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 70.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.6 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 13.8 µg
Fosfor 118.1 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 11.6 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 0.3 µg
Sink 0.8 mg

Ukobla ingrediens:
string(12) "kyllingkraft"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 8 stk løk
  • 2 ts tørket timian eller en kvist frisk timian
  • 2 ss smør
  • 1 l kyllingkraft
  • 2 dl hvitvin
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts salt
  • ½ ts malt hvit pepper
  • 4 dl vellagret ost revet
  • 4 skive loff

Fremgangsmåte

Rens og del løken i to og skjær tynne skiver.

Varm smør i en stor kjele. Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til løken blir blank, løken skal ikke bli brun. Tilsett hvitløk og timian mot slutten.

Tilsett kraft og vin. Kok opp og la suppen trekke 30 min. Smak til med salt og pepper.

Bruk et glass og stans ut loffen i runde former (Pepperkakeformer er også fint!) Fordel suppen i ildfaste porsjonsskåler, legg loffskivene over og dryss over rikelig med ost. Gratineres i stekeovn 250 °C i 6-8 minutter, til osten er blitt gyllen.

Tips: Serveres med fersk godt brød, gjerne valnøtt- eller olivenbrød.
Om du ønsker kan dijonsennp tilsettes sammen med løken rett før kraften tilsettes. Det gir en god smak.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.