Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Middelhavssuppe med yoghurt
  • Middelhavssuppe med yoghurt

Middelhavssuppe med yoghurt

En fyldig og smakfull suppe med masse gode grønnsaker. Suppen kan serveres til alle årstider. Den er så god at man kan fint lage en stor porsjon og servere den to dager på rad.
Enkel
Energi 60.1 kcal
Protein 3.2 g
Fett 2.4 g
Karbohydrater 5.1 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 36.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 38.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.4 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 9.2 µg
Fosfor 42.4 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.5 mg
Magnesium 9.9 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(27) "stilkselleri (stangselleri)"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ss smør
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ½ dl rødvin (evt buljong i samme mengde)
  • 12 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk grønn squash
  • 1 ss tomatpuré
  • 200 g hermetiske brune bønner
  • 250 g hermetiske røde bønner
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ss hvetemel
  • 1 beger matyoghurt
  • 1 ts salt
  • 1 krm pepper
  • Kvarg med pesto:
  • 4 ss pesto
  • 2 dl mager kvarg (f.eks mager Kesam 1 % fett)

Fremgangsmåte

Smelt smør i en stor kjele over middels varme.

Ha i finhakket løk og hvitløk, gulrot i terninger og stangselleri kuttet i tynne skiver. La det surre i ca 5 minutter.

Tilsett en boks hakkede tomater, rødvin (sløyfes rødvinen tilsettes tilsvarende mengde med buljong) og grønnsakbuljong. La det hele få et oppkok og slå ned varmen. La suppen stå og småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre - ca 15 minutter.

Det neste som tilsettes er squash kuttet i terninger, tomatpuré, hermetiske bønner og krydder. La suppen få et oppkok og slå ned varmen. Tilsett hvetemel i matyoghurten og rør til melet er godt blandet. Tilsett boksen med yoghurt i suppen under omrøring og smak til med salt og pepper.

La suppen få et raskt oppkok og slå ned varmen.


Tips: Hvis man tilsetter hvetemel i matyoghurten før den tilsettes den varme væsken, blir matyoghurten mer kokestabil, men husk at suppen ikke må fosskoke etter at matyoghurten er tilsatt.

Bland sammen ingrediensene til kesampesto

Suppen serveres med en god spiseskje med kesampesto og godt brød.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.