Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Sopp- og løksuppe
  • Sopp- og løksuppe

Sopp- og løksuppe

Med bakgrunn i gode norske råvarer, lager du raskt spennende lettmat på eget kjøkken.

Enkel
Energi 59.9 kcal
Protein 2.4 g
Fett 3.3 g
Karbohydrater 5.3 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 43.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 42.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.0 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 24.4 µg
Fosfor 60.2 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 9.4 mg
Niacin 1.6 mg
Selen 2.2 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 400 g frisk sjampinjong , i skiver
  • 1 stk purre , i skiver
  • 1 stk rødløk , hakket
  • 1 ss meierismør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl lettmelk
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ½ dl matfløte
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Stek sopp, purre og løk i smør i 5 - 10 minutter. Dryss over mel og spe med melk og buljong. La suppen småkoke i ca 5 minutter.

Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.

Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken. Server suppen varm med godt fersk brød til.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.