Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Søtpotetsuppe med ost
  • Søtpotetsuppe med ost

Søtpotetsuppe med ost

På tross av navnet er søtpotet faktisk ikke i slekt med den vanlige poteten. Allikevel har de to potettypene mange av de samme bruksområdene og tar like lang tid å tilberede.
Middels
Energi 51.0 kcal
Protein 3.4 g
Fett 3.1 g
Karbohydrater 2.1 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 101.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 107.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.0 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 6.7 µg
Fosfor 69.8 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 11.0 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 1.3 µg
Sink 0.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 150 g søtpotet
  • 5 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 10 dl hønsebuljong (utblandet)
  • salt og pepper
  • 1 potte frisk basilikum
  • 150 g gulost
  • 2 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 °C. Skrell og skjær potet i mindre biter. Del hvitløksbåtene.

Legg poteter og hvitløk i en ildfast form og hell olivenolje over. Stek i 20 minutter eller til potetene begynner å få litt farge på kantene. Rør litt i formen innimellom.

Legg alt i en kjele og hell på buljongen. La koke i 15 minutter.

Kjør suppen i en stavmikser eller visp den kraftig sammen. Smak til med salt og pepper.

Skjær basilikum fint og bland i suppen, sammen med osten. Hell suppen i varme skåler, dryss pinjekjerner og basilikum over, og server.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.