Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Desserter, kaker og bakst / Enkel eplekake med cottage cheese
  • Enkel eplekake med cottage cheese

Enkel eplekake med cottage cheese

En litt utradisjonell eplekake som er utrolig kjapp å lage og smaker utrolig godt.
Enkel
Energi 117.2 kcal
Protein 6.6 g
Fett 3.7 g
Karbohydrater 13.7 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 50.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 5.3 g
Vitamin A 42.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.5 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 14.4 µg
Fosfor 105.8 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 16.0 mg
Niacin 7.1 mg
Selen 3.8 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 stk egg
  • 50 g sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 1 dl lettmelk
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl cottage cheese
  • 3 stk eple
  • 2 ss mandler hakkede
  • ½ dl rosiner

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker, kanel, melk og hvetmel. Rør inn cottage cheese.

Hell røren i en smurt ildfast form. Skrell og del eplene i båter. Legg dem på toppen av røren. Dryss over hakkede mandler.
Stekes midt i ovnen ved 175 ºC i 40 minutter. Når det er ca 5 minutter igjen av steketiden drysses rosinene over . Serveres lunken med kesam, vaniljesaus eller pisket lett dessertfløte.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.