Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Desserter, kaker og bakst / Panna cotta med bærsaus

Panna cotta med bærsaus

Panna cotta er en italiensk dessert som på godt norsk kan kalles en vaniljepudding eller en vaniljefromasj. Dette er en lett variant hvor vi har brukt kvarg istedenfor fløte.
Middels
Energi 96.4 kcal
Protein 3.9 g
Fett 3.8 g
Karbohydrater 11.4 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 70.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 7.1 g
Vitamin A 36.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.5 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 7.0 µg
Fosfor 35.5 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.5 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.3 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ½ dl helmelk
  • 3 ss sukker
  • 3 stk gelatinplater
  • 1 beger kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • Bærsaus:
  • ½ dl vann
  • ½ dl sukker
  • 50 g bringebær
  • 50 g blåbær
  • 50 g bjørnebær
  • 50 g rips
  • Frisk sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte

Kok melk og sukker uten lokk.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den kokende melken.

Avkjøl melken til romtemperatur, og fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekvarg. Fordel blandingen i små porsjonsformer eller glass og sett dem kaldt så panna cottaen stivner (ca 4 timer).

 

Bærsaus

Kok opp vann og sukker. Tilsett sukkerlake og bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus. 

Du kan benytte de bær typene du måtte ha for hånden. Flere slag eller bare en type.

 
Hvelv panna cottaene ut på porsjonstallerkener, hell på bærsaus og pynt med litt sitronmelisse.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.