Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Middagsretter / Bouillabaisse med hvitløksyoghurt
  • Bouillabaisse med hvitløksyoghurt

Bouillabaisse med hvitløksyoghurt

Delikatessen fra Provence og kongen av fiskesupper skal etter sigende ha blitt til da fiskerne laget restesuppe på fangsten som ikke ble solgt.
Middels
Energi 72.3 kcal
Protein 5.3 g
Fett 2.4 g
Karbohydrater 6.9 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 42.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 17.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 1.8 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 15.8 µg
Fosfor 64.0 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.5 mg
Magnesium 12.5 mg
Niacin 1.3 mg
Selen 3.6 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "torskefilet"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk purre
  • 1 ss olje
  • 1 ss hvetemel
  • ½ ts gurkemeie
  • ¼ ts kajennepepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 l fiskekraft
  • 1 stk laurbærblad
  • 600 g torskefilet
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 200 g reker eller crabsticks
  • Hvitløksyoghurt:
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss tørket dill
  • ¼ ts malt hvit pepper
  • ¼ ts salt
  • 4 stk grovt rundstykke

Fremgangsmåte

Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3 - 4 minutter. Det skal ikke bli brunt.

Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper. Rør godt om og rør inn tomatpuré. Hell på kokende fiskekraft, tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca 15 minuttter.

Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i suppen i ca 5 minutter. Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper. Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.

Hvitløksyoghurt
Rør sammen matyoghurt, hvitløk, tørket dill, malt hvitt pepper og salt. Bland godt. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med hvitløksyoghurt og grove rundstykker.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.