Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Middagsretter / Lettvint fiskegryte

Lettvint fiskegryte

En velsmakende fiskemiddag - ferdig på 1,2,3. Enkel, lett å lage og samtidig næringsrik. Noe for hele familien!
Enkel
Energi 136.5 kcal
Protein 7.8 g
Fett 1.9 g
Karbohydrater 21.9 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 66.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.0 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 44.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 7.6 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 28.1 µg
Fosfor 82.0 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 21.1 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 5.9 µg
Sink 0.8 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "torskefilet"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 stk purre
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 800 g torskefilet , frossen
  • 200 g reker
  • ¼ stk rød paprika
  • Tilbehør:
  • 100 g ruccola
  • 3 dl jasminris

Fremgangsmåte

Vask og kutt purre i tynne skiver. Fres purre i smør i en vid gryte eller panne i noen minutter og strø over hvetemel. Spe med melk.

Tin opp og skjær deretter torskefileten i store terninger. Fordel fisken i sausen. La den ligge og trekke i 5 - 10 minutter.

Strø over reker og paprika rett før servering.

Serveres med ruccula og ris.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.