Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Middagsretter / Squashpuré
  • Squashpuré

Squashpuré

Fløyelsmyk puré til fisk og fugl.
Enkel
Energi 56.6 kcal
Protein 3.3 g
Fett 3.8 g
Karbohydrater 1.7 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 72.0 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 83.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 19.1 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 48.5 µg
Fosfor 76.7 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 2.0 mg
Magnesium 22.8 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.6 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 600 g grønn squash
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 krm pepper
  • 1 dl jarlsberg revet

Fremgangsmåte

Skrell og skjær squashen i skiver. Kok dem møre i minst mulig vann. Sil kokevannet fra og mos squashen. Rør inn smør og smak mosen til med salt og pepper.

Server squashmosen drysset med ost til saltbakt fisk.

 

Saltbakt fisk

4 porsjoner

600 g fiskefilet uten skinn og ben, f eks laks, steinbit eller torsk

grovt salt

I ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter

 

Skjær fisken i porsjonsstykker. Dekk bunnen i et ildfast fat med et tykt lag grovt salt. Legg på fisken og dekk den med salt. Bak fisken i ovn til den er akkurat gjennomkokt.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.