Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Middagsretter / Stuede poteter
  • Stuede poteter

Stuede poteter

En mager variant - men rik på smak! Server potetstuing til spekemat, røkt eller gravet fisk eller pølser.
Enkel
Energi 76.0 kcal
Protein 2.2 g
Fett 1.6 g
Karbohydrater 12.4 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 34.4 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 34.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 12.1 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 16.8 µg
Fosfor 58.5 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.4 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 27.8 mg
Niacin 1.1 mg
Selen 0.3 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 6 stk potet
  • 1 dl vann
  • 2 dl melk
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 2 ss frisk kruspersille , finhakket

Fremgangsmåte

Skrell og skjær potetene i terninger. Kok dem knapt møre i vannet.
Ta potetterningene opp fra vannet og tilsett melken, og kok opp under omrøring.

Smelt smør og rør inn melet. Rør inn bladingen med smør og mel i den kokende væsken. Rør til det har blitt en jevn og blank hvitsaus. Tilsett potetene i sausen og la det hele småkoke under omrøring til potetene er møre, ca 5 - 10 minutter. Smak stuingen til med salt og pepper og dryss grønt over.

Server potetstuing til spekemat, røkt eller gravet fisk eller f. eks. pølser.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.