Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Ernæring / Oppskrift på frokostsmoothie?
  • Oppskrift på frokostsmoothie?

Oppskrift på frokostsmoothie?

Jeg jobber på et hotel hvor de fleste av gjestene våre ikke har tid til å spise en ordentlig frokost. Vi ønsker derfor å lage en smoothie som kan serveres i glass og kan gi gjestene våre en god og litt sunnere start på dagen. Selv lurte jeg å lage en ved å bruke tranebærjuice,kiwi og blåbær, ettersom disse er fulle på c-vitaminer, antioksidanter og energi. Har dere andre forslag og eventuelt en oppskrift jeg kan bruke?

PUBLISERT: 10.04.2012

En smoothie kan være en god start på dagen selv om den for mange vil kunne være en litt liten frokost. Vi har flere oppskrifter på smoothies som kan være aktuelle og kan gi inspirasjon. En smoothie på tranebærjuice, kiwi og blåbær høres friskt og godt ut, men kan være en litt liten frokost. Jeg vil derfor anbefale å inkludere yohgurt i smoothiesen. Dette vil gi den en noe "rundere" smak, men vil gi både mer energi og flere næringsstoffer. Meieriprodukter vil gi både proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod, mens ulike frukt og bær vil gi vitamin C, fiber og antioksianter.

Dersom dere ønsker en enda bedre frokostvariant av smoothiesen kan dere ha i noe frokostblanding som havregryn eller 4-korn. Dette vil gi den mer fylde og gi tilskudd av fiber. Dette kan være med i blandingen når dere kjører den i blenderen, eller det kan strøs på toppen og blandes i etter eget behov av gjestene deres. Jeg vil anbefale å se etter frokostblandinger med Nøkkelhullsmerket ettersom disse inneholder mer fiber, og mindre salt, sukker og mettet fett enn andre frokostblandinger på markedet.

Vi har laget en webTV film hvor vi lager en smoothie som er perfekt til frokost og hvor vi også forteller mer om hvorfor dette ernæringsmessig kan være en god start på dagen.

Lykke til!

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.